'

Wegens succes op herahling:

Kunstreis Wenen

Vijfdaagse vliegreis - 28 mei t/m 1 juni 2013

Download hier onderstaande informatie + inschrijfformulier

Wenen is één van de mooiste en meest romantische steden ter wereld met tal van monumenten, paleizen, concertzalen en kerken. Het is niet alleen de stad van de Habsburgers, bekende componisten als Strauss en Mozart maar tevens een centrum van de Barok en de Jugendstil. Eventuele wijzingen in het programma zijn mogelijk!

De prijs voor deze reis bedraagt € 1049,- p.p.. Toeslag 1-persoonskamer: € 189,-.

U kunt zich opgeven door het ingevulde formulier op te sturen naar Bureau LeonArt, Sanatoriumlaan 15,3705 AM Zeist.

- - PROGRAMMA - -

Dag 1: dinsdag 28 mei 2013
Na aankomst op het vliegveld van Wenen (ca. 13.30u.) worden we per bus naar ons hotel in het centrum van de stad gebracht. Na de lunch (inclusief) maken we met de bus een ‘grand tour’ door de stad en haar omgeving om alvast de sfeer van de stad te proeven.
’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid gaan dineren maar voor alle avonden geldt dat we ook als (deel-) groep ergens kunnen gaan eten.

Dag 2: woensdag 29 mei 2013
Deze dag staat in het teken van de Barok. Na het ontbijt bezoeken we het Schloss Schönbrunn, het favoriete paleis van keizerin Maria Theresia en haar opvolgers. Zelfs Napoleon heeft er een tijdje gewoond. Van de in totaal 1441 vertrekken zijn er nu ca. 40 te bezichtigen en deze geven ons een prima beeld van de keizerlijke pracht en praal. Het paleis is omgeven door prachtige barokke tuinen waar we even zullen verblijven om weer op adem te komen en al het mooie te verwerken.
Na de lunch starten we met een stadswandeling in het centrum van Wenen. We bewonderen de Stephansdom, het belangrijkste laat-Gotische bouwwerk van Oostenrijk en vervolgen onze tocht langs de prachtige barokke huizen om uit te komen bij de Pestzuil die door keizer Leopold I werd opgericht ter herinnering aan de pestepidemie van 1679. Tot slot dalen we af in de onderaardse gewelven van de kapucijnenkerk: de Kaisergruft. Hier werden sinds 1632 alle Habsburgse heersers en hun verwanten begraven, waaronder de in 1914 te Sarajevo vermoordde troonopvolger Franz Ferdinand en zijn echtgenote. Het merendeel van de kostbare, metalen sarcofagen is op een sublieme manier van allerlei symbolische versieringen voorzien.

Dag 3: donderdag 30 mei 2013
Vandaag starten we in het Kunsthistorisches Museum. Dit museum staat wat betreft zijn collectie op één lijn met musea als het Prado, het Rijksmuseum en de National Gallery in Londen, oftewel: wereldformaat! Dit museum bezit de grootste collectie van Pieter Brueghel de Oude, o.a. De Kinderspelen, De strijd tussen carnaval en vasten en De Boerenbruiloft. Uiteraard komen ook alle andere highlights uitgebreid aan bod. 
We vervolgen onze tocht met een wandeling door de Hofburg, een van de grootste paleiscomplexen ter wereld en eindigen in de Augustinerkirche.
De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 4: vrijdag 31 mei 2013
Ook vandaag staat er een stadswandeling op het programma waarbij we een bezoek brengen aan enkele belangrijke gebouwen in de stad: De Jezuïetenkerk, de Sezession met zijn beroemde Beethovenfries (Klimt), de Postsparkasse van Adolf Loos en hetHundertwasserhaus (exterieur).
’s Middags gaan we naar het Belvedère, een ‘must’ voor iedereen die Wenen bezoekt! Dit voormalige zomerpaleis van vorst Eugenius bestaat uit twee delen: het Obere Belvèdere, hoog op de heuvel gelegen, en het Untere Belvèdere. We bezoeken het Belvedère echter niet alleen om zijn mooie architectuur. Ons hoofddoel is de fraaie schilderijencollectie van de Oostenrijkse Galerie. Het Obere Belvèdere herbergt nl. één van de mooiste collecties van de Jugendstil: werken van Klimt (o.a. de wereldberoemde Kus), Schiele en Kokoschka. Daarnaast bevinden zich hier schilderijen van Van Gogh, Monet, Renoir, Munch en Kirchner en een zeer uitgebreide collectie uit de Biedermeiertijd.

Dag 5: zaterdag 1 juni 2013
Onze laatste dag sluiten we af met een ander museum van wereldformaat: het Albertina. Naast een fantastische grafische collectie en de prachtige stijlkamers herbergt het Albertina een geweldige collectie moderne kunst, de verzameling Batliner, waarin bijna alle grote namen vanaf het Impressionisme zijn vertegenwoordigd.
Tot slot bezoeken we na de lunch de door de architect Johann Fischer von Erlach ontworpen Carolus Borromeuskirche, beter bekend als de Karlskirche. Zijgeldt als één van de mooiste barokke kerken ter wereld!

Rond 17.00u. vertrekken we met de bus naar het vliegveld om rond 20.00u. de terugvlucht naar Nederland te ondernemen. Waarschijnlijk moe, maar hopelijk zeer voldaan!
Verwachte aankomsttijd in Amsterdam is  21.55 uur.

- - PRAKTISCHE INFORMATIE - -

De prijs voor deze reis bedraagt
€ 1049,- p.p..
Toeslag 1-persoonskamer: € 189,-.

Deze prijs is inclusief
- de vlucht KLM Amsterdam-Wenen v.v.
- luchthavenbelasting
- transfer luchthaven-hotel v.v.
- op de eerste dag een grand tour per bus door Wenen en omgeving onder leiding van een deskundige gids
- verblijf in het viersterren hotel Josefshof op basis van logies en een uitgebreid ontbijtbuffet
- lunch op de dag van aankomst
- alle entrees van de in het programma opgenomen bezienswaardigheden
- openbaarvervoersbewijzen voor alle dagen
- groepsreisverzekering
- deskundige kunsthistorische en reisbegeleiding door drs. Léon Daemen

Exclusief
- persoonlijke uitgaven
- lunches en diners
- verplichte groepsannuleringsverzekering. Deze bedraagt € 34,- p.p.

Download hier bovenstaande informatie + inschrijfformulier